9 декември

На 7 декември 2015 г. СОУ ”Н. Й. Вапцаров”- гр. Царево отбеляза своя 80-годишен юбилей под надслов „Сплотени, образовани, устремени”.

Празникът започна с водосвет, след което се проведе юбилейно заседание на Педагогическия съвет, на което присъстваха настоящи  и бивши учители. Гост на събитието беше началникът на РИО-Бургас – инж. Виолета Илиева, която поздрави присъстващите и връчи на ръководството и педагогическия колектив почитен вимпел за изключителен принос към образованието. Приветствие към всички отправи и г-жа Ваня Атанасова – директор на СОУ ”Н. Й. Вапцаров” – гр. Царево. Представи се презентация, включваща дейността на училището през годините. Всеки гост получи рекламен свитък, съдържащ юбилеен вестник, брошура с история на училището и сборник с литературни творби „Криле”, посветен на годишнината.

Във фоайето на читалище „Г. Кондолов”и в залата на Историческия музей бяха открити фотоизложби и изложби с творби на ученици, изработени по изобразително изкуство и от полуинтернатните групи в начален етап. Празникът завърши с тържествен концерт в салона на читалище „Г. Кондолов”, на който присъстваха много гости.

 


Публикувана на: декември 9, 2015 @ 21:04