14 май

Тържествено изпращане на Випуск 2016

На 13 май се проведе тържественото изпращане на Випуск 2016 в СОУ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Царево. Изпращането премина в празнична обстановка – с ентусиазъм и настроение, красиви тоалети, усмивки и отброявания от 1 до 12. За 36 абитуриенти днес е последният учебен ден. Звучи малко тъжно, но това е краят и началото на нещо още по-вълнуващо!

Водещите на програмата изказаха признателността на Випуск 2016 към своите учители. Благодарствените думи предизвикваха сълзи на радост и на спомени в очите на абитуриентите и в очите на техните класни ръководители – г-жа Д. Фелонова и г-жа Т. Шигурова.

За неповторимата емоционална атмосфера допринесе и мажоретният състав – с ръководител г-жа Й. Захариева. Една от най-хубавите традиции в училището също беше спазена – по-малките ученици приготвиха красиви букети за чаровните абитуриенти.

Дванадесетокласниците бяха поздравени с успешното си завършване от г-жа Ваня Атанасова – директор на СОУ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Царево:

„Скъпи зрелостници!

За нас днешният ден е празник, защото изпращаме още един випуск на СОУ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Царево.

Годините минават неусетно от І клас, в който се учихте да изписвате буквите, до ХІІ клас, в който завършвате средното си образование.

Дванайсет години, през които сте постигали успехи и сте преодолявали трудности, но винаги до Вас са били Вашите учители – отзивчиви, внимателни, всеотдайни.

Днес сте изправени пред ново предизвикателство – животът, извън училище. Това е време за избор, време за осъществяване на мечтите, време, през което трябва да изградите съдбата си.

За всички нас ще бъде удовлетворение да се поучите от уроците ни, да се вслушате в съветите, които сме Ви давали, и да продължавате напред.

Пожелавам ви здраве, късмет, успех по житейския Ви път и на добър час!” 

Тържеството приключи с традиционното българско хоро, на което се хванаха всички абитуриенти, ученици и учители.

Публикувана на: май 14, 2016 @ 7:46