23 май

Празничен коктейл на г-н Г. Лапчев за всички учители от СОУ „Н. Й. Вапцаров”

Ти хора ни направи със тревоги,

учителко, любима, „Добър ден!”. 

С празничния коктейл по повод 24-ти май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, кметът на община Царево и неговият екип засвидетелстваха своето уважение и признателност към всички учители.

В навечерието на празника приемната зала в Историческия музей се изпълни с усмихнатите хора, които всекидневно със своя талант, усърдие и креативност допринасят за издигането на град Царево като духовен и културен център.

Г-н Г. Лапчев се обърна към присъстващите с чувство на вълнение и благодарност, като отбеляза, че 24–ти май е един от най-щастливите дни в календара на България, защото ни обединява около съзнанието, че сме наследници на богата култура, която притежава просветителска си светлина и тържество на словото. И няма как в навечерието на най-българския празник да не си спомним нашите учители, които ни повеждат по необятната пътека на познанието. А най-голямата награда за един учител е да остави следа след себе си в душите на децата, да ги види успели и да знае, че и той има принос за израстването им.

Г-н Г. Лапчев изтъкна водещата роля на учителите в община Царево, като им пожела здраве, вдъхновение, упоритост и всеотдайност, за да продължат с вдъхновение да работят за успеха на достойните млади хора, които да изграждат духовните ни ценности.

Празничният коктейл премина с много настроение, като за това допринесоха изпълненията на малките участници от Детската музикална школа към община Царево, както и талантливите пианисти Теодор Костадинов и Силвия Георгиева, ученици в СОУ „Н. Й. Вапцаров”.

„Аз съм търсач на съкровища на пълен работен ден, който проучва нови възможности, в които учениците му да използват своите таланти, и издирва таланти… Аз съм учител…” (Джон У. Шлатър)

IMG_6228