27 май

Успешно представяне в състезанието „Млад огнеборец“ 2016

На 27 май Младежкият противопожарен отряд при СОУ “ Н. Й. Вапцаров“ – гр. Царево се включи в предизвикателството на областното състезание „Млад огнеборец”.

Движението „Млад огнеборец” вече 17 години продължава да се утвърждава като една полезна форма за извънкласно обучение в учебните заведения.

В град Приморско (домакинът на състезанието за 2016 г.) 10 отбора от област Бургас се конкурираха в две дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Основната цел на състезанието е повишаване на физическата дееспособност и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

В нашия отряд „Млад огнеборец” се обучават 10 ученици от 5 и 6 клас. Тяхната практическата подготовка и спортно-състезателната дейност се ръководи от инструкторите и служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. Царево, главен инспектор Кирил Киряков и Стоян Диханов.

Всяка година, в провежданите през месец май областни състезания, участват общо 10 отбора. Това са деветте отбора – първенци за настоящата учебна година от осъществените през месец април районни състезания, както и отборът – първенец от предишната учебна година.

Заради проливния дъжд тазгодишната надпреварата беше много оспорвана и на финала Клуб „Млад огнеборец” – град Царево се класира на пето място.

Отборът получи заслужена грамота, футболна топка и оригинална торта с логото на състезанието.

Ръководителите на състезанието дадоха висока оценка за екипната работа на младите ни огнеборци: „Вярваме, че догодина ще сте още по-добри и ще покажете още по-високи резултати. Поздравления за страхотното представяне!”

Публикувана на: май 27, 2016 @ 21:50