1 юни

Учениците от СОУ „Н. Й. Вапцаров” – основни участници в тържествата, посветени на 1-ви юни 

„Има три неща, които възрастните могат да научат от децата:

 да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и

да се стремят с всички сили към това, което желаят.“ (П. Коелю)

Стотици усмивки огряват днес училище СОУ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Царево и напомнят на всички за безгрижното и свободно дете, което трябва да живее у всеки от нас.

Най-радостният ден беше отбелязан с редица мероприятия, проведени на градския площад.

Празникът започна в 9,00 ч. с тържественото откриване на мажоретния състав от СОУ „Н. Й. Вапцаров” и с масовото рецитиране на Вазовото стихотворение „Аз съм българче.”

Отново нашите таланти бяха част от програмата, в която учениците се оказаха в центъра на всички събитията. Блестящото им участие в празничния концерт и творческите дейности в забавните работилници за пореден път доказа, че „Децата са най-хубавото нещо на света!”: лъчезарен смях, наивност, чисти сърца и души…

Някои неща в живота могат да бъдат видени само от детските очи и могат да бъдат чути от песните, изпълнени от Детска вокална група „Морски звезди”. А техните смели мечти полетяха като цветни балони.

В 11,00 ч. в двора на училището се проведе състезание по колоездене, в което се включиха ентусиазираните ученици от 5-и и 6-и клас. Всички те получиха грамоти и приспособления за плуване, осигурени от община Царево, Спортен клуб „Тракиец” и СОУ „Н. Й. Вапцаров”.

Публикувана на: юни 1, 2016 @ 17:30