13 юни

Константина Милчева Каракачанова-Vв клас, от клуб „СЛОВО” с ръководител с Донка Прокопова, зае ІІ място на Националния литературен конкурс за православна поезия и проза”Христос възкресе и радост донесе”.

Откъс от нейното произведение беше включен на гала концерта, посветен на наградените творци.Честито на Константина и пожелания за нови творчески успехи.

На 21.ІІ. 2016 г. в гр. Бургас се проведе областният кръг на олимпиадата по Български език и литература. Ученичката Силвия Георгиева Георгиева от V в клас получи отлична оценка и защити достойно името на нашето училище.

Ръководството на СОУ ”Никола Вапцаров” я поздравява и й пожелава нови успехи.

Учениците от клуб ”СЛОВО” с ръководител Донка Прокопова участваха със свои творби в Националния литературен конкурс ”България в картини и слово”. Ивет Стоянова Атанасова от Vа клас зае І място в раздел проза с есето си „Водните принцеси на България”. Таня Янева Костадинова, VІІІ б клас зае ІІ място в раздел поезия със стихотворението ”Изгрев над морето”.

Мариям Стфанова Димитрова VІІІ б клас, Таня Янева Костадинова VІІІ б клас, Клара Десиславова Калудова, Vа клас получиха грамоти от Националния литературен конкурс ”Тайната на един продавач на мечти”.

Ръководството на СОУ ”Никола Вапцаров” поздравява младите таланти и им пожелава да открият магията на словото и въображението.