15 септември

Тържествено откриване на новата учебна година

 

На 15-ти септември първият учебен звънец извести началото на новата учебна година в СУ „Н. Й. Вапцаров”– гр. Царево.

В слънчевата септемврийска сутрин ученици, учители, родители и гости се събраха в двора на училището, за да присъстват на официалното тържество, което започна с вдигане на националния трибагреник на Република България.

С „Добре дошли!” към всички присъстващи се обърна директорът на училището, г-жа В. Атанасова, като пожела да е честит, светъл и незабравим празникът и изпълнен с вълнуващи мигове за тези, които за първи път прекрачват прага на училището. Тук те ще имат възможност да положат основите на своето образование – любопитство към света, доверие в другите и вяра в себе си.

Г-жа В. Атанасова поздрави и дванадесетокласниците, за които днес е последен първи учебен ден за предстоящата година, през която ще изживеят красиви мигове, като създадат незабравими спомени за цял живот.

За да споделят радостта от празника, присъстваха представители на Общинската администрация и кметът на община Царево – инж. Г. Лапчев. С много вълнение г-н Г. Лапчев се обърна първо към най-малките ученици – първокласниците: „Вярвайте в себе си, бъдете непоколебими в способностите си! Здраве, сили и щастливи моменти през новата учебна година!”

На бъдещите абитуриенти г-н Г. Лапчев пожела да последват успеха на известните личности, които се гордеят, че СУ „Н. Й. Вапцаров” е било тяхното родно училище.

Тържеството продължи с популярни песни и стихове, в изпълнение на най-малките и талантливи ученици.

По традиция г-жа В. Атанасова плисна менче с вода  и с Ключа на знанието първокласниците бяха поведени от техните класни ръководители: г-жа Г. Димова, г-жа Д. Янакиева и г-жа Т. Симеонова. В невероятно красивите стаи нетърпеливите първокласници с трепет посегнаха към своите буквари и подаръци, а питата с мед символично подслади ученическите им трудности.