18 октомври

Стартира Мобилното училище „Да опазим гората на Странджа от пожари” в СУ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Царево

На 17-и октомври се проведе Мобилно училище на тема „Да опазим гората на Странджа от пожари”, организирано от Регионална дирекция по горите – гр. Бургас. Партньори на информационната кампания са СУ „Н. Й. Вапцаров” – гр. Царево, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. Царево и Български младежки червен кръст.

На учениците от Vб клас беше изнесена презентация на тема „Начини за гасене на горски пожари. Мерки за безопасност”, а доброволците от Българския младежки червен кръст направиха нагледна демонстрация, как се оказва първа помощ при изгаряне или задушаване, причинени от горски пожар.

Подкрепа в инициативата оказаха местните огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. Царево, които запознаха учениците с част от техниката, необходима за ефективна работа на спасителните екипи при различните видове бедствия и пожари.

От Регионалната дирекция по горите споделиха, че организират конкурс в СУ „Н. Й. Вапцаров” за най-добра рисунка и есе на тема „Да опазим гората на Странджа от пожари”, като в него могат да участват ученици от 5 до 7 клас включително. Обявяването на победителите и връчването на наградите са планирани за 7-и декември, когато е патронният празник на училището. А дотогава учениците ще имат възможност да нарисуват или напишат своите идеи с помощта на оригиналните подаръци, които получиха от представителите на Мобилното училище.

http://www.gramofona.com/priroda/kak-se-okazva-parva-pomosht-i-kakvo-tryabva-da-znaem-kogato-zvanim-na-112

В края на изявата с въпроси към гостите се включиха участниците в Клуб „Млад PR, журналист и фотограф”, а видеото и снимките от репортажа заснеха учениците от Клуб „Мултимедийни технологии”, работещи по Проект „Твоят час”.

Клуб „Млад PR, журналист и фотограф”