20 октомври

Учениците от СУ „Н. Й. Вапцаров” поздравиха своите лекари

На 19 октомври се отбелязва Денят на българския лекар. Денят се чества от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Свети Йоан Рилски.

И за да уважат част от своите любими лекари, участниците от Клуб „Млад PR, журналист и фотограф” посетиха Д-р Я. Тодоров и Д-р М. Бъчваров. Младите журналисти бяха подготвили интересни и забавни въпроси, които получиха оригинални отговори: все още не е написано „Практическо ръководство за скатаване от училище”, защото съществува пълен контрол при издаването на извинителните бележки. Установено е, че тихите деца са по-здрави, а лекарите си признаха – четат етикетите на закупените храни.

Д-р Я. Тодоров и Д-р М. Бъчваров препоръчаха на малките си пациенти и „колеги” да се хранят здравословно и да увеличат любимите си спортни занимания. За да се убедят, че учениците са напълно здрави, лекарите извършиха контролни прегледи. Разясниха с какви медикаменти разполагат в своя кабинет и по какъв начин ги прилагат в лечението.

В края на гостуването младите журналисти изненадаха лекарите с цветя, грамоти и химикали с логото на училището. Подаръците бяха придружени с пожелания за здраве, професионални успехи и искрени благодарности.

Клуб „Млад PR, журналист и фотограф”