19 февруари

Учениците от СУ „Н. Й. Вапцаров” отново скачаха “лъвски” в памет на Апостола 

По повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски в СУ „Н. Й. Вапцаров” се проведе традиционното спортно състезание ”Лъвски скок”, съпроводено с редица изяви през цялата седмица.

В надпреварата на дълъг скок от място взеха представители от различни класове. Право на по три опита имаше всеки от участниците. За класирането се зачиташе най-доброто постижение, а най-добър скок направи Светослав Анастасов от VІ А клас.

В  турнира по лека атлетика участваха момчета и момичета от всички възрастови групи. След оспорвана надпревара, протекла и с бурната подкрепа на съученици от училището, бяха определени и отличени много спортисти. На финала те получиха предметни награди и поздравления.

Учениците си припомниха легендата за „лъвския” скок на Васил Иванов Кунчев – той получил прозвището Левски заради своята ловкост и храброст по време на сраженията с турците в крепост до Белград. Българският национален герой е известен с иманата Дякона, Васил Лъвски, Дякон Игнатий, Апостола.

 Габриела Гачева, Габриела Христова, Сезин Мустафова, Гергана Костадинова и Елена Кирова – Клуб „Млад PR, журналист и фотограф”