25 септември

25sept

СОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Царево се включи в отбелязването на 21 септември, обявен от ООН за Световен ден на мира. В навечерието на празника с учениците от I до XII клас беше проведен тематичен час на класа.

По повод Световния ден на мира на 25 септември 2014 г. учениците от СИП „Млад природозащитник“ с ръководител г-жа Янка Василева и СИП „Еколог “ с ръководител г-жа Диляна Петкова се включиха в глобалната кампания на Движение „Син флаг“ за засаждане на дръвчета с цел подобряване на околната среда. Инициативата се реализира съвместно от СОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Царево, Община – Царево и Горско стопанство – Царево. Тя е част от дейностите по Програмата на Европейския съюз „Учим за гората“ и „Екоучилища“. В нея участваха повече от 5000 училища в 120 страни по света.

Дръвчетата бяха предоставени от Горско стопанство – Царево и бяха посадени в двора на ОДЗ „Ален мак“. Мероприятието откри г-жа Ваня Атанасова – директор на СОУ „Н. Й. Вапцаров“. Ученичката Лиляна Иванова от VI аклас прочете изявлението на фондация „Plant for the planet“.

От името на Община – Царево слово произнесе инж. Георги Лапчев – кмет на общината.