9 май – ден на ученическото самоуправление

9 май – Денят на Европа в „Н. Й. Вапцаров” се отбелязва с Ден на самоуправлението. Ръководството на училището и община Царево беше в ръцете на ентусиазирани ученици. Участниците заеха ръководните постове и станаха част от управлението на двете институции.

„Разбирам колко отговорно е това, да се грижиш за цялата административна и учебна дейност на училището. Надяваме се всичко да мине без проблеми, а накрая ще направим оценка на отминалия ден – дали има оплаквания и дали учениците са доволни от нашето ръководство“ – споделиха учениците от гимназиален етап. Те са категорични, че Денят на самоуправлението е много вълнуващ, интересен и полезен за тях, защото им дава възможност да се поставят на мястото на своите преподаватели.

Оказа се, че да си кмет за един ден, е също вълнуващо преживяване. Кметът инж. Георги Лапчев символично отстъпи стола си на ученик. По този начин градоначалникът подкрепи Деня на ученическото самоуправление. Младият кандидат за управник имаше възможност да се запознае с естеството на работа и предизвикателствата, които стоят пред един кмет.

Всички участници получиха награди и грамоти за отличното си представяне.

Клуб „Млад PR, журналист и фотограф