6 юни

Група от водноспасителната служба към Националното червенокръстко движение успешно проведе едноседмично обучение по програма „Приятели с водата“, като финалният етап беше съчетан с идеята на Българския Червен кръст към Бургас за честване на Празника на детето в Синеморец на плаж „Устието“.

Бяха поканени четвъртокласници от СУ „Н. Й. Вапцаров“ и доброволци от БМЧК Царево, които съвместно сътвориха прекрасен празник с много игри, награди и незабравими преживявания.

Сдружение „Вятър и вода“ предостави кану, каяци и други атракциони, с които да се упражнят усвоените знания по водно спасяване. Съчетавайки полезното с приятното, децата осъзнаха потребността от умението да помогнат на човек в беда. Класните ръководители и учители също изживяха неповторими емоции, като отново се почувстваха деца и споделиха празника.

Членовете на БМЧК-Царево поднасят благодарности на организаторите на събитието – Филип Баров и сърф училището в Синеморец – „Акаша“, както и на местния клуб за ветроходство – „Вятър и вода“. Заслуга за събитието имат: директорът на гимназията в община Царево – Даниела Фелонова, директорът на Дирекция Водно спасяване към Националния съвет на Българския червен кръст в София – Антон Налбантов, Майа Антова – експерт. Благодарности още към фирма за плувни артикули „Спидо“, която наскоро стартира програма „Суим Дженърейшън“, имаща за цел да предотврати водните инциденти при младежите в световен мащаб.

В комбинация и с прекрасното вече лятно време, децата прекараха първия ден от най-голямата си ваканция в годината, впускайки се в забавления и създавайки нови приятелства.

А какво по-хубаво от детските усмивки?

Автор:Мариям Димитрова