Откриване на новата учебна година

На 15-ти септември първият звънец извести началото на новата учебна година в СУ „Н. Й. Вапцаров”– гр. Царево.

В слънчевата септемврийска сутрин ученици, учители, родители и гости се събраха в двора на училището, за да присъстват на официалното тържество, което започна с вдигане на националния трибагреник на Република България.

Поздрав към всички присъстващи отправи г-жа Д. Фелонова:

 „Уважаеми г-н Кмет, драги гости, мили ученици, учители и родители, 

15 септември е свята дата в българския календар, превърнала се в символ на знанието и учението. За всяко българско семейство първият учебен ден е специален празник, който носи много вълнение и очаквания.

В цяла България днес училищата се изпълват със звънък детски смях, с красиви и благоуханни цветя и с тръпнещи сърца. СУ „Никола Йонков Вапцаров” днес разтваря широко врати за духовността и иновативното образование. Основна задача пред нас е да подготвим личности, които смело се справят с предизвикателствата на живота и науката.

Но най-развълнувани днес са най-малките ученици.

Мили първокласници, добре дошли сред нас!

Днес поемате по необятните пътища на учението, предстоят Ви вълшебни преживявания, нови приятелства и мъдри уроци. Повярвайте на своите учители, за да откриете най-ценния плод и за да сбъднете мечтите си. Подкрепяни от вашите родители, ние искаме да достигнете до най- високия връх на знанието. Пожелавам Ви да бъдете здрави, отговорни и ученолюбиви.

Тази учебна година е последна за дванадесетокласниците.

Скъпи абитуриенти, желая Ви успешни зрелостни изпити, да постигнете целите си, и да се реализирате успешно в избраната професия.

Мили колеги, новата учебна година е пред нас, нека да бъде още по- успешна и ползотворна. Нашият труд е благословен, изпълнен с творчество и удовлетворение. Всеки наш ден е различен, пълен с отговорности пред настоящето и бъдещето, с емоции и съзидание.

Скъпи родители, днес децата на България започват училище, днес отново пламва огънят на духовността. Учители и родители имаме общи задължения, ние трябва да изградим личностите на бъдещето и да подредим света.

Честит празник на нашите специални гости, на всички колеги, които години наред са прекрачвали прага на училището, които са оставили сърцата си, тревогите си, усмивките си, дали са най-доброто от себе си. Казват, че няма бивши учители, защото учителят остава за цял живот учител. Това не е професия, а съдба и призвание.

Честита нова учебна година на всички ученици и на всички, които са свързани със СУ” Н. Вапцаров”!” 

За да споделят радостта от празника, присъстваха представители на Общинска администрация и кметът на община Царево – инж. Г. Лапчев. С много вълнение г-н Г. Лапчев се обърна първо към най-малките ученици – първокласниците: „Вярвайте в себе си, бъдете непоколебими в способностите си! Здраве, сили и щастливи моменти през новата учебна година!” На бъдещите абитуриенти г-н Г. Лапчев пожела да последват успеха на известните личности, които се гордеят, че СУ „Н. Й. Вапцаров” е било тяхното родно училище.

Тържеството продължи с популярни песни и стихове, в изпълнение на най-малките и талантливи ученици.

По традиция г-жа Д. Фелонова плисна менче с вода и с Ключа на знанието първокласниците бяха поведени от техните класни ръководители: г-жа Д. Георгиева, г-жа Т. Павлова и г-н Й. Павлов. В невероятно красивите стаи нетърпеливите първокласници с трепет посегнаха към своите буквари и подаръци, а питата с мед символично подслади ученическите им трудности.

 

 

Мария Димитрова и Клуб „Млад PR, журналист и фотограф”