„Спасителят“ – откровен разговор за наркотиците

23 октомври от 12,30 ч. на сцената на НЧ „Г. Кондолов 1914” – Царево всички ученици от 7 до 12 клас присъстваха на спектакъла на театрална формация „Улична банда” – „Спасителят” от Валентин Балабанов.

Организатори бяха община Царево и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

В „Спасителят” участваха Ивайло Захариев, Сребрина Христофорова, Валентин Балабанов, Вера Среброва. След края на представлението се проведе дискусия, в която учениците имаха възможност да споделят своите впечатления.

„За мен е важно да ги чуя. Това е кауза за мен и целия актьорски екип. Всеки от нас по свой начин е усетил, че това, което носи наркотикът на всеки човек, е пагубно. Аз доста дълго време съм бил от другата страна. Не съм бил зависим, но съм пробвал различни неща, които са ми замъглявали съзнанието. Виждал съм сериозно зависими хора и колкото и да са талантливи, те са загубили своя шанс заради дрогата“ – убеден е Ивайло Захариев. И добави: „Ако не познаваш дрогата, лесно можеш да попаднеш в нейния капан. Ако знаеш последствията, вече ще се замислиш много дали въобще да пробваш“. Децата трябва да бъдат научени, че техният личен избор има сила. По думите на актьора, ако те са в уверени в това, че ако не купят дрога, е нещо добро, все по-често ще правят този избор.

„Спасителят” е една от съвременните пиеси, разглеждани за участие в българските награди за принос към театралното изкуство „Аскеер”.

 

Клуб „Млад PR, журналист и фотограф”